Friday, 29 June 2012

Carotomax : Vitamin utk mata dan mencegah kanser

Perlindungan Sel-Sel dari Dalam

 
Setiap hari, sel-sel di dalam badan anda diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan DNA.

 Apakah yang boleh membantu?

 Jawapannya ialah Anti oksida. Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel... *credit*

Perlindungan Menyeluruh dan Berkesan

Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. 
*CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia

Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat
  • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.
  • Menguatkan sistem imun*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan
Credit : Shaklee


  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi 

                                                                            
                                                                  
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**


Jika anda ingin mendapatkan harga istimewa dari mamaB ,hubungi mamaB ditalian 019-4528196 atau email farizshalina@gmail.com ya..

Thursday, 28 June 2012

LINGKARAN HITAM BAWAH MATA?? OHH TIDAKK!!!



Anda mengalami masalah gelap di kawasan bawah mata?
Dah macam2 produk yang di cuba, tapi masih tak hilang gelap tu?Meh baca info cantik nie..

Salah satu cara pencegahannya adalah amalkan makan makanan yg mengandungi VITAMIN C dos tinggi kerana ia membantu pembentukan KOLAGEN yg merupakan bahan utk mengurangkan PROSES PIGMENTASI di sekeliling mata..

Dan mengamalkan pengambilan supplement VITAMIN A yg berguna utk menajamkan penglihatan..Namun, dalam masa yg sama anda juga perlu kurangkan makanan bergaram,minuman kafein, gula dan minuman beralkohol..

Info nie mamaB dapatkan dr majalah rapi.



Anda tercari2 Vitamin C yg berkualiti dan bersifat natural? Jom amik Vita C Shaklee yg lain dr lain dan semestinya adalah bersifat semulajadi..


MamaB suka Vita C Shaklee sebab semestinya BERKUALITI dan jimat..kenapa jimat? sebab ada 180 biji dalam sebotol dan boleh digunakan hampir 6 bulan tau! sangat2 jimat.

Dan Shaklee pon ada Vitamin A yg dikenali sbg Carotomax




                                                                
  Nak tau apa KEISTIMEWAAN Carotomax nie? Antaranya ialah :

- Carotomax Shaklee membekalkan 13 mg drpd karotenoid yg paling berkhasiat
    -   Mengadungi ekstrak yg unik drpd tomato, biji benih anggur, minyak palma,bunga Mrigold dan brokoli bertunas
-Menguatkan sistem imun & mengekalkan kesihatan badan untuk jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat serta serviks.

Jika anda berminat utk mengetahui lebih lanjut tentang produk shaklee, boleh hubungi mamaB di talian 019-4528196 atau email farizshalina@gmail.com

Testimoni - Gusi Bengkak sembuh dgn Vita C

Hari ni mamaB nak share testimoni pengguna Vita C Shaklee ngan anda semua..

TESTIMONI PERTAMA:
 Vita C sangat bagus untuk mengatasi masalah gusi..





TESTIMONI KE 2 :


Ini adalah antara kebaikan yg dirasakan oleh pengguna hasil pengambilan Vita C Shaklee..Banyak lagi testimoni akan menyusul ya..
Jom kita baca sikit info ttg Vita C Shaklee ni..

-Vitamin C pertama yang bertindak dgn kawalan pelepasan secara semulajadi sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.
-Satu tablet membekalkan 500 mg bersamaan 7 setengah biji oren
-Rumusan unik yg membenarkan pelepasan Vita C tulen secara perlahan & brterusan selama 5 jam (100 mg setiap 1 jam)
-Bagi kanak2 dan mereka yg bermasalah utk menelan tablet, kami ada Vita C yg boleh dikunyah (Chewable)
-Diuji secara klinikal- Diambil 2 x selang 5 jam akan mengekalkan paras Vita C plasma lebih 24 jam
-Membekalkan ‘Bioflavinoid’dlm jumlah yang seimbang(120mg)

Testimoni ini bertujuan sekadar berkongsi cerita dgn pembaca blog ini..Namun harus diingatkan bahawa vitamin Shaklee bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau mengubati apa jua masalah kesihatan ya.. 

Jika anda berminat hendak mengetahui lebih lanjut mengenai produk2 Shaklee, leh hubungi mamaB ye 019-4528196  atau email farizshalina@gmail.com..
 

Monday, 25 June 2012

Meal Shake - Nutrisi Lengkap anda

Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang atau sesetengahnya tidak gemarkan sesetengah makanan seperti sayur atau buah. Disebabkan itu, perkembangan minda & fizikal mereka mungkin terjejas dan menyebabkan mereka mudah jatuh sakit..

Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.  Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.  

Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.  Pilihan protein soya terbaik anda.


Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..


  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium 
Siapa yang perlukan Mealshake nie?


-Kanak-kanak yang kurang selera makan

-Kanak-kanak yang mengalami SEMBELIT

-Kanak-kanak yang OBES

-ibu mengandung dan menyusu yang tidak  gemar menelan vitamin berbentuk tablet 
kerana Mealshake nie berbentuk serbuk dan berperisa vanila yang lazat..

-Sangat bagus bagi mereka yg ingin mengawal, menambah dan memantau berat badan

-Pesakit dalam proses pemulihan dari operation

-Mereka yang ingin kulit cantik dan ingin kekal sihat 

 Testimonial dr pengguna Mealshake : 

 
Testimoni ini bertujuan sekadar berkongsi cerita dgn pembaca blog ini..Namun harus di ingatkan bahawa vitamin Shaklee bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau mengubati apa jua masalah kesihatan ya.. 

Banyak lagi testimoni dari pengguna vitamin shaklee akan mamaB kongsi di bog nie..Jika anada berminat utk mengetahui lebih lanjut vitamin apa yang sesuai utk anda, bolehlah hubungi mamaB di talian 019-4528196 ya..Terima kasih daun keladi , nanti singgah lagi..:)

Sunday, 24 June 2012

Si manja susah nak makan? Mealshake penawarnya

                                                          



Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. 


 Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Testimonial dari pengguna Mealshake :


Banyak lagi testimoni  dari pengguna2 Vitamin Shaklee di entry2 akan datang..Testimoni ini bertujuan sekadar berkongsi cerita dgn pembaca blog ini..Namun harus di ingatkan bahawa vitamin Shaklee bukan untuk merawat, mengubati penyakit ya..

Jika anda berminat hendak mengetahui lebih lanjut mengenai Vitamin2 Shaklee, bolehlah menghubungi mamaB di talian 019-4528196 ya..

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**




Thursday, 21 June 2012

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia - Omega Guard Shaklee




Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . 
Kebanyakan tubuh tidak mendapat secukupnya  0mega-3 ini, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak Omega-3. 

Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…

EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:
  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat..

Mengapa Omega Guard Shaklee?
                                                       
                                            
Ingredients: (per 3 capsules)       
EPA 540mg
DHA 360mg ( Omega sebelum ini mengandungi 235mg DHA)
Omega 3 fatty acids 990 mg( dahulu hanya 195mg omega-3 fatty acid)
       
Shaklee sudah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?
  • Ibu hamil
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat 
                                         *tq for the info*
    Bagi ibu yang menyusu sangat digalakkan mengambil omega kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu secara langsung membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan secara langsung memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita *info*

    Berminat untuk mendapatkan Omega Guard dgn harga istimewa?? Sila hubungi mamaB di talian 019-4528196 ye..

    Kembali Segar Dengan Performance Drink

    Hari nie nak share dgn anda semua kisah pengguna PERFORMANCE DRINK (PD)..Jom kita baca..





    Minuman isotonic  PD nie bukan tuk org dewasa atau kanak2 yg demam je tau..Ia juga sesuai untuk:
    • Ahli Sukan
    • Ibu yang menyusu, mengandung dan sedang berpuasa(insyaAllah mencegah dehydrate,sejukkan badan dan secara tak langsung susu tak akan merudum)
    • Penghidap kencing manis
    • Jemaah Haji dan Umrah                
    • Mereka yang bekerja di tengah panas
    • Mereka yang sudah berusia / lemah tak bertenaga
    • Mereka yang letih setelah seharian bekerja
    • Sangat sesuai juga utk mereka yang berpuasa bagi mencegah dehydration dan bertenaga sepanjang hari..insyaALLAH.. credit                                                                                                                                                      
      Berminat nak tahu lebih lanjut?Bolehlah contact mamaB  @ 019-4528196 ye..
       

    Makanan Perangsang Orgasme






    Apabila anda menghadapi masalah saat mendapatkan mood utk bersama pasangan,jgn salahkan diri sendiri mahupun pasangan anda..
     
    Boleh jadi hal tersebut disebabkan makanan yg anda makan..
    Untuk mendapatkan mood bersama, ada beberapa jenis makanan yg boleh anda amalkan.
    Salah satunya ialah BAYAM yg dipercayai menjadi VIAGRA semulajadi..
    BAYAM mengandungi VITAMIN E yg merupakan pemangkin penting dlm menghasilkan hormon seks dlm tubuh serta memudahkan pengeluaran estrogen hormon wanita..
     
    Anda penggemar makanan laut?
     Bagus! IKAN dan TIRAM mengandungi UBAT KUAT" utk seks..Ikan kaya dgn OMEGA 3 FATTY ACID yg mengaktifkan metabolisme anda serta merangsang sistem hormon dopamine..Ia juga kaya dgn Vitamin B untuk KESUBURAN!
    Manakala tiram pula menyihatkan kalenjar prostat dan merangsang pengeluaran testosteron pada lelaki..

    Haa artikel nie mamaB dapat dr MAJALAH RAPI edisi 15 JUN 2012..Boleh dptkan di kedai buku skrg coz byk info kesihatan yg best!

    Jika anda susah nak dapatkan sumber2 yg dinyatakan diatas, DUN WORRY DEAR, Shaklee ada VITAMIN2 TERBAIK yg dinyatakan itu sbg gantinya iaitu :
     
    1) VITA -E
    2)OMEGA GUARD
    3)B COMPLEX

    Berminat nak tahu lebih lanjut leh contact mamaB  @ 019-4528196 ye..

    Wednesday, 20 June 2012

    Vitamin apa yg terbaik utk ibu yang menyusu??



    Semua ibu2 ingin memberikan yang terbaik utk si manja..Pengambilan makanan yang berkhasiat amat mempengaruhi susu ibu & perkembangan si manja kita..

    Tidak semua ibu berkesempatan menyediakan makanan yg betul2 berkhasiat tambahan bg ibu yg bekerja..Kekangan masa membuatkan si ibu mengambil makanan yg kurang berkhasiat..
    Jangan risau wahai ibu2, jika anda tidak dpt menikmati hidangan yg berkhasiat, anda boleh mengambil supplement sbg menampung zat2 yg tidak mencukupi itu..

    Vitamin Shaklee dijamin berkualiti setanding harganya..Jom kita baca fungsi setiap vitamin yg dicadangkan utk ibu yang menyusui si manja mereka..

    120 biji tahan selama hampir 4 bulan tau!
     
    Vita-Lea: 

    Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. 

    Ada 180 biji tahan hampir 6 bulan tau!
     
    Vita-C:       

    Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik. 

    Ada 120 tahan hampir 4 bulan tau

    B-Complex:

    Penting bagi ubat saraf, menukarkan makanan kepada tenaga (bantu turunkan berat badan!), memberi tenaga pada si ibu, menenangkan saraf, mengelakkan stress, serta membantu ibu sentiasa berfikir positif. Bila ibu gembira, penghasilan susu ibu lebih mudah, kan? 


    Ada 120 biji tahan sebulan je coz amik 4 bj sehari
    OsteMatrix:       
     
    Shaklee Kalsium-Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain. Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak. Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period. OsteMatrix juga menjadi milk booster bagi ibu2/ bayi yang allergy dengan Alfalfa!


     
    Energizing Soy Protein (ESP):
    Seperti namanya - ia memberi tenaga, bantu melancarkan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Kalau lapar-lapar tue, sebagai alternatif kepada makanan ringan, boleh laa minum segelas ESP. Manakala, untuk bayi, anda akan dapati berat badan bayi bertambah dengan kadar yang memberansangkan, penuh muscle gitu. Bonus, dapat kulit mulus n glowing gitu!


     Jika anda kekangan bajet dan tidak mahu membeli kesemua yg dicadangkan diatas,bolehla hubungi mamaB utk konsultasi vitamin apa yg sesuai ikut bajet anda ya..Contact mamaB di talian 019-4528196

    Tuesday, 19 June 2012

    Vitamin B Complex Terbaik Anda!

    Ada 120 biji  bermakna boleh makan sehingga 4 bulan tau!

     

    Adakah anda mendapat Vitamin B yg mencukupi? 
    Tekanan hidup,pengambilan alcohol dan ubat2 preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan pengurangan Vitamn B di dalam tubuh.

    Vitamin B sangat PENTING untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, mengurus tekanan dan membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan system pernafasan!

    Kenapa Shaklee B Complex menjadi pilihan??

    Shaklee B Complex mengandungi kesemua keluarga 8 Vitamin B yang diperlukan tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang utk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ2 penting yg lain
    iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2), niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.

    B Complex  Shaklee mengandungi penyaluran zat makanan berpaten utk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yg mencukupi di dalam diet wanita TERBUKTI dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang!


    Siapa sebenarnya yang perlu B Complex?

    Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang :
    •   Terdedah kepada sinaran matahari
    •  Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
    •  Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
    • Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan  yang dilakukan.
    •   Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
    • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
    • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
    •   Wanita yang mengambil pil perancang 

     Orang yang mudah stress akan menampakkan kesan stress di kulit wajah ...kulit mudah nampak kusam, bergarisan sedikit , dan paling kiritikal nampak lebih tua dari umur yang sebenar. 
    Mengapa ianya terjadi?
     Sebab bila kita stress, badan kita akan menggunakan b complex yang sedia ada supaya badan mampu bertahan. Secara langsung stress yang berterusan mampu merosakkan vitamin  yang sedia ada. 
    Maka pentingnya makanan yang mengandungi vitamin B diambil dalam menu harian kita demi memastikan keperluan vitamin ini oleh badan sentiasa dapat dipenuhi. 
    dipetik dr kata2 ibu addinnasa yang dah jatuh chentha dgn vit B Complex nie








    Pilihan bijak ditangan anda..Jika anda sudah membuat keputusan tuk mengambil B Complex Shaklee sbg supplement harian anda, bolehlah menghubungi mamaB di talian 019-4528196 ya..TQ